Wat is PowerApps

PowerApps is een applicatie van Microsoft waarmee je zakelijke apps kunt bouwen die in een browser of op je smartphone gebruikt kan worden. Het leuke van PowerApps is dat je zonder echte programmeer ervaring al een applicatie kunt ontwikkelen. Met behulp van slepen en bouwblokken klik je een eigen app bij elkaar. De kracht van PowerApps zit hem in de connecties met andere applicaties zoals SharePoint, E-mail of webformulieren. Met behulp van deze zogenaamde connectoren bouw je waanzinnige bedrijfsapps.

Hoe te gebruiken?

PowerApps is te gebruiken bij het afnemen van Office 365 van Microsoft. Bij het afnemen van de business premium licentie mag je PowerApps ontwikkelen en gebruiken. Met een Business Essentials licentie mag je deze slechts gebruiken. Wil je gebruik maken van premium connectoren binnen de app dan is er een apart PowerApps prijsmodel.

Geschiedenis PowerApps

Op 30 november 2015 introduceerde Microsoft de PowerApps. Dit is een tool, waarmee ieder bedrijf eenvoudige apps zou moeten kunnen maken. Het doel is om het maximale uit de bestaande systemen en data te halen, waardoor bedrijven efficiënter en effectiever kunnen werken. Microsoft heeft om de volgende redenen de PowerApps geïntroduceerd 

  • Hulp bij proces automatisering;
  • Flexibiliteit van werknemers;
  • Gebrek aan App ontwikkelaars.

Hoe een PowerApp Module te gebruiken?

Gebrek aan ICT kennis of tijd mag volgens ons geen belemmering zijn voor de voortgang van je bedrijf. Daarom willen wij met een PowerApp Module ieder bedrijf de mogelijkheid bieden om effectiever en efficiënter te werken voor een schappelijke prijs. 

Met een PowerApp Module worden bestaande systemen en data aan elkaar gekoppeld, waardoor werknemers dit niet meer zelf hoeven te doen. Een PowerApp Module zorgt er dus voor dat bedrijfsprocessen worden geautomatiseerd. Van urenregistratie tot complexe bedrijfsprocessen, alles is mogelijk met onze PowerApp Modules. Zit de gewenste PowerApp Module er niet tussen? Geen probleem, wij maken ook PowerApp Modules op maat!